Capitan

Reu, Kr.Stafford, 2 jr

Bekijken

Compleet Voer

Maak de maaltijd nog completer

Wolf = Hond

Uit de studies over het eetgedrag van de wolf is bekend dat wolven naast spiervlees, orgaanvlees en zachte botten ook de darminhoud van hun prooidieren eten. De darminhoud heeft al enige vorm van verterering ondergaan en is daardoor makkelijker op te nemen door de wolf. Om het dieet van de wolf voor onze huishonden zoveel mogelijk te imiteren, kunnen we de darminhoud van het prooidier vervangen door groenten en fruit in gepureerde vorm, evt. licht gekookt. Het spijsverteringskanaal van de hond dat niet geschikt lijkt voor de opname van verse plantendelen, kan dan de waardevolle stoffen wel opnemen. 10% tot 15% groente/fruit is voor honden voldoende. Naar eigen inzicht meer of minder geven is ook goed.

De wolf eet verschillende soorten prooidieren. Het is aan te bevelen om uw hond min. 5 soorten vlees per maand te geven. Hoe meer soorten vlees (prooidieren) des te meer verschillende waardevolle voedingstoffen uw hond krijgt. Elk dier heeft zijn eigen eetgewoonten en dat bepaalt de samenstelling van het vlees. Afwisseling in vleessoorten maakt het dieet dus ook meer compleet

Vlees bevat veel omega 6 vetzuur, echter niet meer in het gezonde linolzuur, maar in de vorm van archidonzuur. Omega 3 heft de nadelige effecten van archidonzuur op. Zorg dus voor voldoende omega 3 in het dieet van uw hond door de hond regelmatig wild, vette vis en bladgroenten te geven. Honden die veel kip eten (kip bevat veel omega6 vetzuren) en geen bladgroenten en vette vis, hebben vaak te weinig omega 3. Lijnzaadolie bevat ook omega3 vetzuren, maar in een niet-actieve vorm. Visolie bevat actieve omega3 vetzuren en heeft de voorkeur. Visolie capsules (omega 3) supplementeren kan raadzaam zijn bij allergie/jeuk problemen, bij gewrichtsproblemen b.v. artrose en vacht/huidproblemen. 

Welke groenten/fruit kan ik geven?

Aanvulling of lekkernijen

Een ei hoort erbij !

Af en toe een rauw eitje, 1 per 10 kg lichaamsgewicht per week, is een goede aanvulling voor uw hond. Avidine is geen probleem als je het hele ei voert. Rauw ei is makkelijker te verteren voor je hond.

andere aanvullingen

Pens

Vuile pens is een prima aanvulling, bevat een goede calcium/fosfor verhouding, mag een aantal keer per week gevoerd worden en is als lap een prima tandenborstel.

Meer lezen over pensI don't judge others. I don't hate.

I don't discriminate. I don't care about money.

I don't hold grudges.

I DO know how to love unconditionally and that's all I want in return.

I am your fur-ever (dog) friend