Mico

Reu, Kr.Bodeguero, 2 jaar

Bekijken

Over Jorg

Jorg is 21 jaar en heeft het Syndroom van Down. Hij heeft vanaf 4 jaar tot 14 jaar de reguliere basisschool De Montessori in Castricum bezocht. Daar heeft hij, onder andere door de hoge inzet en betrokkenheid van de leerkrachten en de directie, heel veel kunnen leren, waaronder lezen en rekenen. Hij heeft zich ook altijd gewaardeerd en niet speciaal gevoeld. Ook de andere kinderen hebben hem altijd geaccepteerd en normaal behandeld. Dat was ook wat wij als ouders wilden.

De wet stelt dat je tot en met het jaar dat je 14 wordt op een basisschool mag verblijven. Hierna moesten we dus vervolgonderwijs voor Jorg regelen. We hebben twee jaar pogingen gedaan om, samen met de intern begeleider van de Montessori school, een plek voor Jorg te vinden waar hij zich in een reguliere setting zou kunnen ontwikkelen, zoals hij al 14 jaar gewend was. Na twee jaar van inspanningen, inzet en het aandragen van oplossingen, bleek een goede vervolgopleiding voor Jorg niet te realiseren, door de leerplichtwet en allerlei regelgeving en wetten. Uiteindelijk heeft de rechter besloten dat er geen ‘passend onderwijs’ voor Jorg voorhanden was. Jorg kreeg ontheffing van de leerplicht.

Omdat Jorg niet de hele week alleen maar thuis kon zitten, hebben we een weekprogramma voor hem opgezet waarbij het PGB deels uitkomst biedt om Jorg te begeleiden bij zijn activiteiten.

Zijn belangrijkste bezigheden zijn:

Hondenvlees bezorgen in Castricum

Op woensdag is de bezorgdag. Onder andere voor Jorg zijn we het verkooppunt voor vers vlees begonnen. Dit blijkt een gouden greep. Hij leert hierdoor lezen, rekenen, met geld omgaan, leert Castricum kennen door het bezorgen van het vlees, oefent in het verkeer en fietsen en hij leert mensen kennen, wat bijdraagt aan zijn communicatieve vaardigheden. Verder doen we samen de administratie van de leveringen.

Schilderijen maken

Inmiddels schildert hij alweer geruime tijd. Hij doet dit met veel plezier, passie en concentratie. Hij heeft al heel wat kleurrijks op papier gezet. Kijk op zijn website voor wat hij zoal maakt.

Werken bij 'Tante Tee'

Op dinsdag en vrijdag werkt Jorg van 9.30 - 16.30 uur bij lunchroom 'Tante Tee' in Krommenie. Hij doet dit met veel plezier. Jorg houdt van contact met mensen dus de horeca is voor hem een prima werkplek.

naar de website van Tante Tee

Werken bij De Koekebakker

Jorg werkt op donderdag van 9.30 -16.30 uur bij De koekebakker, een onderdeel van Tante-Tee. Hier kookt en maakt hij samen met zijn collega's de lekkerste dingen voor de lunchroom, maar ook op bestelling. Hieronder kunt u meer lezen over De Koekebakker.

De Koekebakker


Taart op bestelling- Catering voor bedrijven en particulieren- Kinderfeestjes - Mogelijkheden voor besloten groepen

Om de hoek bij Tante Tee op Kerkplein 4, staat een gezellig huisje genaamd De Koekebakker.Hier werken medewerkers van Tante Tee. Zij koken en bakken de lekkerste dingen voor de lunchroom, maar ookop bestelling! Daarnaast verzorgen zij catering opdrachten en ontvangen zij groepen (op reservering)

Qua catering is er van alles mogelijk, zoals lunch, borrel, receptie, koffie en thee met of zonder gebak en nog veel meer. Op uw locatie of bij ons. One medewerkers vertolken ook graag de rol van gastheer/gastvrouw en natuurlijk zijn wij altijd bereid om een handje te helpen op uw evenement. Cateringopdrachten dragen bij aan de visie enmissie van Tante Tee, namelijk het vergroten van de wereld van onze medewerkers met een beperking.

Maar er is meer. Met uw groep besloten vergaderen met een lunch, kinderfeestjes, high tea-en met een eigen groep, het vieren van een feestje of andere gelegenheid. Ook staan we altijd voor uw eigen ideeën open.

Mail Tante-Tee en vraag de bestellijst van taarten en ander lekkers van De koekebakker.

naar de website van Tante-TeeWe give dogs time we can spare,

space we can spare
 
and love we can spare

And in return

Dogs give us their all

It's the best deal man has ever made

-M. Facklam-